På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Operatör till FRA:s kabelinhämtning

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Just nu söker vi en IT-och telekommunikationsorienterad problemlösare som vill vara med och utveckla framtidens underrättelsemetodik. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

I den här rollen får du kombinera dina tekniska kunskaper med omvärldsintresse och bidra till unika underrättelser till våra uppdragsgivare.

Vi kan erbjuda mycket intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom IT- och telekommunikationsområdet. Vårt team behöver nu förstärkas och vi söker dig som vill arbeta med felsökning, driftövervakning och optimering av våra avancerade system, som i förlängningen stödjer underrättelseproduktionen. Att ha koll på och intresse för förändringar och utveckling inom global kommunikation är också en del av arbetet.

Arbetet sker fritt, omväxlande och under stort eget ansvar både i grupp och enskilt. Resor kan förekomma inom och utanför Sverige.

Du kan

Vi vill att du har lägst gymnasieutbildning, gärna med påbyggnadskurser inom data- och telekommunikationsområdet eller motsvarande. Har du arbetat med liknande arbetsuppgifter och miljöer är det meriterande, men inget krav. Vi ser att du har grundläggande kunskaper i datakommunikation. Har du dessutom ett genuint intresse och är nyfiken på att få veta mer kring olika former av elektronisk kommunikation (SDH, IP, Ethernet m.m.) finns stor möjlighet att du kommer trivas och utvecklas hos oss. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Kunskaper i ytterligare språk är meriterande.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig med mycket god samarbetsförmåga som är bra på att skapa relationer och förståelse över yrkesgränserna. Då uppgifterna även innebär självständigt arbete krävs det att du är initiativtagande och självgående, att du tar stort eget ansvar för såväl leverans i dina uppdrag som i egen kunskapsinhämtning. Du har god förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt och har hög kvalitetsmedvetenhet.

Vi vill att du har ett analytiskt sätt att ta dig an problemställningar och ser att du med din sakkunnighet kommer fram till lösningar på dessa. Samtidigt gillar du att hjälpa andra, och kan med din flexibilitet och servicekänsla enkelt växla fokus och omprioritera när arbetet kräver det. Situationerna kan skifta där helt nya arbetsuppgifter kan uppstå samtidigt som repetitiva uppgifter förekommer. Därför ställer rollen höga krav på uthållighet, att du har förmåga att behålla lugnet i stressiga situationer liksom motivation och effektivitet oavsett vilka förutsättningar som råder. Som person är du öppen och prestigelös med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter, medarbetare och uppdragsgivare.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

I denna roll hör du till avdelningen för signalunderrättelser och funktionen för produktionskoordinering. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Mattias Andersson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-02-25.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 
 
Skicka ansökan ]   Skriv ut ]  
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-02-25

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Mattias Andersson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se