På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Språkbegåvade signalspanare till Visby

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu språkbegåvade medarbetare med intresse för kommunikation och omvärldsfrågor. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som signalspanare är du den första länken i en spännande produktionskedja. Det är du som gör den första bedömningen av det som senare kommer att presenteras som färdiga rapporter hos våra uppdragsgivare. En del av ditt arbete består i att finna, identifiera, lägesbestämma och rapportera främmande signaler.

Arbetet utförs både självständigt och i samarbete med andra och arbetstempot är mycket varierande. Du arbetar i skift, då verksamheten bedrivs såväl dagtid som på kvällar, nätter, helger och helgdagar. Tjänstgöring på våra rörliga plattformar kan förekomma.

Du kan

Vi söker dig som har en akademisk examen inom relevant område samt goda kunskaper i ryska språket, kunskapsnivå som minst är jämförbart med 60 högskolepoäng. Du har även mycket goda kunskaper i svenska och engelska med förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Har du kunskap och intresse av utvecklingen i vår omvärld underlättar det ditt arbete hos oss. Meriterande är om du har arbetat inom Försvarsmakten samt om du har kunskap inom IT-området, gärna inom området telekom eller radiokommunikation.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och vill att du har förmåga att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du är målinriktad, strukturerad och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Med din uthållighet, flexibilitet och förmåga att behålla ett realistiskt perspektiv i olika situationer ser du till att uppfylla dina mål med resultat som håller hög kvalitet. Du förstår komplicerade språkliga underlag och kan med din sakkunnighet samt analytiska förmåga hitta svar på komplexa frågeställningar. Som person är du öppen för att ta till dig nya områden med ett positivt och förtroendeskapande förhållningssätt.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som signalspanare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i Visby. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Lars Olsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-04-02.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 
 
Skicka ansökan ]   Skriv ut ]  
Län:
Gotland

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Skift

Sista ansökningsdag:
2018-04-02

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Visby

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Lars Olsson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se