På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Mekanikkonstruktör till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en kvalitetsmedveten konstruktör inom mekanik till tekniska avdelningen. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och innovativ utvecklingsmiljö. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som konstruktör arbetar du med mekanikdesign i 3D-Cad i våra utvecklingsprojekt. Du ansvarar för antenn- och apparatkonstruktioner, dokumentation och beredning. Även hållfasthetsberäkningar och anläggningskonstruktion ingår i dina arbetsuppgifter. Du har ett nära samarbete med produktionsenheten, projektledare och installationsplanerare samt med externa leverantörer. Arbetet utförs i kontorsmiljö, men visst arbete på anläggningar och plattformar kan förekomma, vilket innebär resor inom Sverige.

Du kan

Vi söker dig som är utbildad högskoleingenjör med inriktning mekanikkonstruktion och vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat inom området. Meriterande är om du har erfarenhet av konstruktioner för utomhusbruk samt mekanikkonstruktion av mobila plattformar. Har du dessutom erfarenhet av mekatronik, att göra hållfasthetsberäkningar samt svets-och stålkonstruktion är det en fördel.  Positivt är om du även har erfarenhet av Inventor, PDM-system, andra CAD-system eller CAM-programmering och styrning av verktygsmaskiner. Vi ser att du har goda kunskaper i svenska och engelska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Körkort är ett krav.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är prestationsorienterad, tar stort ansvar för dina uppgifter och ser till att resultat håller hög kvalitet. Du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett strukturerat sätt för att hålla uppsatta deadlines. Med din benägenhet att ta initiativ och din analytiska förmåga tar du dig an olika problemställningar på ett bra sätt och kan samtidigt anpassa dig efter ändrade omständigheter.

Rollen ställer höga krav på stabilitet och uthållighet, att du i både med- och motgång har förmåga att fokusera på rätt saker samt behålla motivation och effektivitet.

Då du har många kontakter både internt och externt bör du ha en god samarbetsförmåga, en serviceinriktad läggning samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 700 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som konstruktör hör du till avdelningen för Teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Yvonne Gustavsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-06-03.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 
 
Skicka ansökan ]   Skriv ut ]  
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-06-03

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Yvonne Gustavsson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se