På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Driven Controller till FRA

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Avdelningen för verksamhetsstöd söker nu en controller för ett vikariat fram till december 2019. För rätt person kan vi erbjuda ett varierande arbete i en utmanande och komplex verksamhet. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som controller ger du stöd till en eller flera av myndighetens avdelningar och är deras kontaktperson. Det innebär att du tillsammans med chefer och andra medarbetare arbetar med budgetering, prognos- och uppföljningsarbete samt viss löpande redovisning. Enhetens uppgift är även att informera och utbilda inom ekonomiområdet, hantera bokslut och vissa administrativa uppgifter. Du kommer att ha viss kontakt med externa aktörer. I dina arbetsuppgifter ingår även att delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete.

Du kan

Vi söker dig som har minst eftergymnasial utbildning inom ekonomi, meriterande är om du har en civilekonomexamen med inriktning mot redovisning eller motsvarande vi bedömer som likvärdigt. Vi ser att du har erfarenhet från att ha arbetat i olika ekonomi- och prognossystem, gärna i Agresso/Business World On. Har du arbetat statligt ser vi det som positivt. För tjänsten krävs att du kan uttrycka dig väl både på svenska och engelska samt att du har en god pedagogisk förmåga och att du behärskar Office-paketet.

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som på ett självgående sätt samarbetar effektivt med andra för att nå uppsatta mål. Du har ett genuint intresse för ekonomi och egen drivkraft att underhålla din specialistkompetens och utvecklas i din roll. Vi ser att du är lojal och mån om god kvalitet i alla leveranser.

I stressiga situationer har du en förmåga att behålla lugnet och fokusera på rätt saker. Du tar självständigt initiativ för att upptäcka och åtgärda problem och kan med kreativitet hitta lösningar på dessa. Vidare ser vi att du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att lyckas i rollen ser vi även att du har en hög servicenivå och en förmåga att på ett lättförståeligt sätt vägleda våra chefer i det ekonomiska arbetet samtidigt som du är tydlig med leveranser och följer upp att regler och rutiner efterlevs.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som controller hör du till avdelningen för Verksamhetsstöd. Avdelningen har i uppdrag att stötta organisationen såväl strategiskt som administrativt.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. För mer information är du välkommen att kontakta Louise Alstermark på telefon 08-471 46 00 från 1 augusti. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-08-19.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 
 
Skicka ansökan ]   Skriv ut ]  
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Vikariat

Anställningsgrad:
Visstidsanställning

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-08-19

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Louise Alstermark
tfn: 08-471 4600

Företagets hemsida:
http://www.fra.se