På FRA arbetar vi med något som ingen annan gör i Sverige, och det kan du bli en del av. Oavsett yrkesroll är vi med och gör samhällsnytta genom att bidra till ett meningsfullt syfte — tillsammans arbetar vi med unika uppgifter för Sveriges säkerhet och integritet.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.Supporttekniker till Servicedesk

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad problemlösare till vår Servicedesk vid avdelningen för Teknik. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag

Som supporttekniker kommer du arbeta brett med stöd till FRAs medarbetare i en komplex teknisk miljö med höga krav på IT-säkerhet. Ditt arbete är mycket varierande och innebär uppgifter som t.ex. installation, administration och felsökning av datorer, skrivare, nätverk, teknik för mötesrum och programvaror samt kontoadministration och hantering av smarta kort. Du har många kontakter internt på myndigheten. En kollega kommer att finnas till hands som mentor och följa en gedigen introduktions- och utvecklingsplan. Arbetet är förlagt dagtid under vardagar.

Du kan

Vi söker dig som har ett intresse för teknik, vill utvecklas och samtidigt ge bästa support och service. Du har eftergymnasial utbildning med IT-inriktning alternativt förvärvat motsvarande kunskap genom minst ett års arbetslivserfarenhet där du nyligen arbetat med liknande uppgifter. Vi ser att du har goda generella IT-kunskaper och särskilt god kännedom om:

  • IT-support och problemlösning
  • Datorer, skrivare och kringutrustning
  • Microsofts klientoperativsystem
  • Microsoft Officepaket

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete i känslig verksamhet och arbete i IT-miljö med höga krav på säkerhet. Meriterande är också kunskaper inom ett eller flera teknikområden som t ex mötesteknik, Linux och Microsoft System Center. Andra fördelaktiga meriter är om du har vana att använda övervakning/larmhantering som stöd i arbetet, ITIL samt hantering av smarta kort. Körkort är önskvärt dock inget krav. Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och kan ta till dig teknisk dokumentation på båda språken.

Du är

Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som brinner för att ge service och hjälpa andra. Rätt person har intresse för teknik och är en skicklig problemlösare. Du är prestationsorienterad, sätter upp höga mål och arbetar på tills resultat uppnås med god kvalitet.

Vidare ser vi att du tar stort ansvar för dina uppgifter, kan planera och prioritera samt fokusera på rätt saker. Samtidigt kan du med hjälp av din stabilitet och flexibilitet behålla lugnet i stressiga situationer och självständigt ta egna initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas. Du bidrar till god stämning i gruppen, uppskattar att jobba nära i team, är hänsynsfull och har god samarbetsförmåga. Rollen innebär omfattande kontakter internt, vilket ställer höga krav på att du är professionell och tillmötesgående i ditt bemötande samt att du har lätt för att skapa goda relationer.

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som supporttekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Peter Carlsson på telefon 08-471 46 00 från 13 augusti. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

Ansökan sker via www.fra.se senast 2018-08-26.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanbeder vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 
 
Skicka ansökan ]   Skriv ut ]  
Län:
Stockholm

Anställningstyp:
Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:
Heltid

Arbetstider:
Dag

Sista ansökningsdag:
2018-08-26

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:
Lovön

[ Skicka ansökan ]

Kontaktpersoner:
Peter Carlsson
tfn: 08-471 46 00

Företagets hemsida:
http://www.fra.se