FRA

Systems engineer Linux

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? Har du koll på Linux- och systemadministration? Är du nyfiken på ny teknik, vill utvecklas tillsammans med kollegor i ett innovativt team och samtidigt bidra till att göra Sverige säkrare? Vi söker nu en initiativtagande systems engineer för Linux som vill arbeta med kontinuerlig utveckling av stora system. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en kunskapsintensiv verksamhet där du får vara med och göra skillnad varje dag. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som systems engineer hör du till Avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamhetsområdet. Avdelningen utvecklar, förvaltar och driftsätter nya tekniska system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

I rollen som systems engineer kommer du vara med och bygga helt nya miljöer men även underhålla och automatisera befintliga produkter som ditt team är ansvarigt för. I din roll är samarbete viktigt, både inom teamet och med verksamheten där du kommer vara behjälplig i frågor kring val av design, arkitektur, implementation och testning.

Teamet du kommer bli en del av arbetar agilt med helhetsansvar för hela sin produktportfölj i en miljö som uppmuntrar kreativitet och nytänkande. Vi har ett nära samarbete inom teamet men jobbar även nära både användare och angränsande team.

På FRA har vi stark sekretess och det är viktigt att du kan hantera det.

Du kan
Vi söker dig som har/är:

  • Utbildad civilingenjör/högskoleingenjör eller har erhållit motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet

  • Bekväm med att arbeta i Linuxmiljö

  • Har tidigare erfarenhet av automatisering

  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet och/eller är intresserad av:

  • Infrastructure as Code (t.ex. Ansible, Puppet)

  • Programmering för systemautomation i Linuxmiljöer (t.ex. Bash/shellscript, Python, Go)

  • GitOps och att arbeta automatiserat mot repon (t.ex. ArgoCD)

  • Kubernetes, som administratör och eller användare

  • Containerteknologi (t.ex. Docker, podman)

  • Nätverk, nätverksprotokoll

  • Övervakning och metrik (t.ex. Grafana/Prometheus, Kibana/Elasticsearch, Nagios)

  • Fysisk serverhårdvara

  • Stora dataflöden (t.ex. olika message bus:es eller Apache NiFi)

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är nyfiken på nya tekniker och håller dig uppdaterad om vad som händer, både vad gäller arbetsmetoder och nya produkter. Du gillar problemlösning och värdesätter att leverera slutprodukter av hög kvalitet. Du delar entusiastiskt med dig av dina kunskaper och lockas av möjligheten att vara med och påverka framtida teknikval och lösningar. Dessutom tycker du det är spännande och känner en stolthet i att få vara med och bygga upp FRAs system och teknikplattformar.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för. 

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar. 

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 010-557 41 84. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-12.
Referensnummer 4693/21.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Se annons

Företagets hemsida:

http://www.fra.se

Adress:

FRA Rörbyvägen (Lovön) 16126 Bromma