FRA

Enhetschef till kontoret Politik och Främmande underrättelseverksamhet

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en erfaren och driven enhetschef till avdelningen för signalunderrättelser. Är du den vi söker kan vi erbjuda en miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Om FRA
Omvärlden är FRA:s arena. Vår uppgift som underrättelsetjänst är att skydda Sverige mot de allvarligaste hot som kan riktas mot ett samhälle – militära angrepp, terrorism och cyberattacker. Vi skyddar det viktigaste vi har – vår trygghet, vår demokrati och vårt sätt att leva. Genom vår kunskap om omvärlden kan vårt land förbereda sig och möta hoten i tid. Vi är experter på cyberområdet och signalspaning och en larmklocka för militära hot. Vi är också kärnan av det svenska cyberförsvaret och skyddar de viktigaste verksamheterna och den viktigaste infrastrukturen från angrepp. För att klara våra kärnuppdrag krävs avancerade tekniklösningar. Tillsammans har vi en unik uppgift, som vi löser med hjälp av vår kunskap och kompetens.

För din trygghet. För vår demokrati. Varje dag. Året om.

Ditt uppdrag
Som Enhetschef tillhör du avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning i underrättelsesyfte. Våra uppdragsgivare är regeringen, Regeringskansliet, Försvarsmakten, Säkerhetspolisen och Nationella operativa avdelningen vid Polismyndigheten. Vi söker nu en enhetschef till produktionen för vår geopolitiska verksamhet. Vid kontoret är Ryssland som säkerhetspolitisk aktör ett av fokusområdena.

I rollen som enhetschef ingår du i kontorets ledningsgrupp där du ansvarar för att leda din enhets underrättelseproduktion tillsammans med en biträdande enhetschef. Utöver detta är dina ansvarsområden bland annat:

  • Att utveckla och driva verksamheten framåt vad gäller prioriteringar, arbetsmetoder och processer

  • Säkerställa att produktionen sker i enlighet med gällande tillstånd, föreskrifter och lagstiftning

  • Ansvara du för personal-, budget- och verksamhetsfrågor och arbeta för att skapa ett trivsamt arbetsklimat

I rollen ansvar du också för att kvalitetssäkra utgående rapporterings riktighet avseende innehåll och integritetsaspekter. Du har många kontakter med uppdragsgivare, andra underrättelseorganisationer samt kontroll och tillsynsorgan.
Vid behov kan du som chef komma att arbeta utanför ordinarie arbetstider om verksamheten kräver det. Resor inrikes och utrikes förekommer.

Du kan
För att vara rätt person för tjänsten och trivas i rollen söker vi dig som har kunskap och erfarenhet enligt följande:

  • En akademisk examen alternativt förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet

  • Du är en ledare med erfarenhet av att driva verksamhetsfrågor och hantera personal och personalärenden i tidigare chefs- eller ledarroll

  • Du har grundläggande datorkunskaper och är en van användare av de vanligaste digitala verktygen

Det är även meriterande om du har kunskap eller erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

  • Erfarenhet från arbete i verksamhet med operativ karaktär, som chef eller medarbetare

  • Erfarenhet från underrättelseverksamhet, som producent eller som mottagare av underrättelser

  • Erfarenhet från arbete i verksamhet med utredande eller analytisk karaktär, som chef eller medarbetare

Du är
Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig med en naturlig förmåga att leda och motivera andra. Du är en problemlösare som genom din analytiska förmåga och ditt helhetsperspektiv förutser och kan lösa problematiska situationer. Med din kreativitet bidrar du med nya initiativ och arbetssätt som driver verksamheten framåt. Tydlig kommunikation är en naturlig del av ditt arbete och genomsyrar ditt sätt att förmedla information till andra. Du har en förmåga att arbeta koncentrerat under längre perioder och förblir motiverad och entusiastisk även vid ökad arbetsbelastning. Vi ser att du har lätt för att skapa goda kontakter och bygga nätverk, såväl internt som externt, samt att samarbeta effektivt med andra.

Vårt erbjudande
På FRA är varje arbetsuppgift en del av något större. På ett eller annat sätt får du som medarbetare vara med och bidra till att skydda Sveriges integritet och oberoende i världen. Du är med och gör skillnad på riktigt, varje dag.

Våra medarbetare har hög kompetens, men vi kan alltid bli bättre. Därför är professionell utveckling en självklarhet för oss. Vi erbjuder möjligheter till kompetensutveckling. Som nyanställd får du bredda din kompetens direkt med en omfattande introduktionsutbildning som ger dig en större förståelse för uppdraget och hjälper dig in i verksamheten. Som medarbetare får du också möjlighet att hitta rätt utbildningar inom ditt specialområde för att bli ännu bättre på det du brinner för.  

Vi värdesätter god hälsa hos våra medarbetare och erbjuder bland annat friskvård under arbetstid. Andra förmåner som vi erbjuder är exempelvis gym på arbetsplatsen och ledarledda aktiviteter, gratis parkering, ledighet på klämdagar, utökad föräldrapenning samt natursköna omgivningar.  

Hos oss blir du en av de bästa. På ditt sätt.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta HR på rekrytering@fra.se. Fackliga företrädare nås på 010-557 46 00.

Vi tar emot ansökningar via www.fra.se senast 2024-05-12
Referensnummer 2024FRA6

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Län:

  • Stockholm

Anställningstyp:

Tillsvidareanställning

Anställningsgrad:

Heltid

Arbetstider:

Dag

Sista ansökningsdag:

2024-05-12

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Arbetsplats/placeringsort:

Stockholm

Kontaktpersoner:

Se annons

Företagets hemsida:

http://www.fra.se

Adress:

FRA Rörbyvägen (Lovön) 16126 Bromma